Česta pitanja (FAQ) – Eduro

Česta pitanja (FAQ)

Trebaju li ugradbenim kliznim ormarima leđa?

Leđa na običnim ormarima drže konstrukciju dok su u našim ormarima sasvim nepotreban element jer se EDURO ormar fiksira čeličnim kutnicima direktno u pod, strop, stražnji zid i bočne zidove (tamo gdje postoje). Na taj način dobivamo daleko veću čvrstoću ormara u odnosu na „klasična” leđa od lesonita koja i nisu baš najkvalitetnije rješenje. Dovoljno je samo jednom malo jače gurnuti neku recimo kutiju u takva leđa i više, bez kompletnog rastavljanja ormara, nije moguće vratiti leđa u prvobitni položaj.
Ormar koji ima leđa od lesonita, također je i odmaknut je od zida taman onoliko da se u tom međuprostoru nakuplja prašina i štetočine. Taj prostor je vrlo teško čistiti, a kada se lesonit opusti, prašina ulazi u ormar. Našim sistemom ugradnje, kontrolirate ukupnu dubinu ormara do stražnjeg zida prostora i vrlo lako čistite unutrašnjost ormara.
Umjesto da trošite novac za leđa ormara, radije uložite u recimo ogledalo na kliznim vratima ili u dodatnu opremu kao što je na primjer kutija za nakit ili ogledalo na vratnici.
Ukoliko ipak želite imati leđa na ormarima, naravno nudimo tu mogućnost kao opciju.

Hoće li boja sa stražnjeg zida ostati na odjeći u ormaru i hoće li odjeća prljati stražnji zid?

Doba u kojoj ste se naslonili na bakin zid i ostali su vam tragovi na odjeći, su prošla. Danas je većina boje za zidove visokopokrivna, stoga vam neće ostajati tragovi na odjeći koja je u ormaru, niti će odjeća prljati zid. Preporučamo stražnju stranu zida obojiti kvalitetnom akrilnom bojom, na bazi vode, koja se ne ljušti i ne otpada, ne ostavlja tragove na odjeći, a može se i brisati vlažnom krpom. Takve boje dobro su rješenje jer zid i dalje diše, smanjuje se mogućnost kondenzacije. To je posebno važno ako je stražnji zid na koji se montira ormar, ujedno i vanjski zid objekta, ili se s druge strane nalazi kupaonica.

Ulazi li u ormar prašina?

Naši klizni sistemi i način zatvaranja ormara omogućuju kvalitetan preklop vrata. Na preklopima kliznih vrata, predviđene su četkice koje sprečavaju ulazak prašine.

Imam neravan pod/strop/bočni zid. Kako to rješavate?

Svaki prostor je neravan, samo je pitanje koliko, par milimetara ili par centimetara. Zavisno o veličini odstupanja, postoji čitav niz rješenja, kojima se našim EDURO sistemom ugradnje ormara sa kliznim vratima, ti problemi rješavaju.

Imam prilično kompliciran prostor u ulaznom dijelu stana s puno cijevi, plinskim brojilom i bojlerom, portafonom, nekoliko prekidača i utičnica. Možete li vi to riješiti montažom ormara?

Da! Upravo na zahtjevnijim pozicijama dolazi do izražaja prednost EDURO ormara. Prilikom posjeta salonu, donesite fotografiju prostora kako bi osmislili optimalno rješenje. Ako se odlučite za naše proizvode, kod vas dolazi naš educirani stručnjak, koji će uzeti precizne mjere, obraćajući pozornost na nepravilnost zidova, utičnice, bojlere itd.

Hoće li se vrata ovjesiti zbog širine i težine?

Naša klizna vrata statički su oslonjena na pod, odnosno na donju vodilicu, tako da se vrata ni u kojem slučaju neće ovjesiti. Gornja vodilica samo pridržava i usmjerava vrata. Uz to, nudimo 10 godina jamstva na klizni sistem.

Želim ormar s klasičnim, zaokretnim vratima. Je li povoljniji?

Nije. Ormar sa klasičnim zaokretnim vratima, u identičnoj izvedbi, dimenzijama, opremi i materijalima, je skuplji od ormara s kliznim vratima. Uz financijski element, ormari s kliznim vratima imaju prednost i u tome što se njihova vrata otvaraju linearno i ne gubite prostor ispred ormara. U današnjim stanovima male kvadrature idealno su rješenje kod uskih hodnika i spavaćih soba manjih dimenzija, gdje uz krevet imate i noćne ormariće.

Imam malu djecu, ne znam koliko je pametno zbog sigurnosti, staviti ogledalo na vrata ormara?

Sva ogledala (i sva lacobel i lamistal stakla) imaju sa stražnje strane sigurnosnu foliju. Sigurnosna folija ima aktivnu i pasivnu zaštitu. U slučaju udarca, folija daje staklu elastičnost i staklo amortizira. Ukoliko zaista uspijete razbiti staklo, staklo ostaje zalijepljeno i 100% je sigurno od pada. U tom slučaju možemo zamijeniti staklo (ne ulazi pod garanciju).

Možete li napraviti rupice da mogu regulirati visine polica?

Da! U standardnoj izvedbi sve vertikale naših ormara i garderobnih soba, imaju po cijeloj visini perforacije s rasterom od 6,4 cm koje omogućuju proizvoljno reguliranje visina većine polica. Neke police ipak moraju biti fiksne zbog statike ormara. Na zahtjev, možemo izvesti i vertikale bez perforacija.

Izlazite li na preciznu izmjeru?

Da, obavezno. Nakon preuzimanja ponude u salonu, ukoliko ste zainteresirani, unutar par radnih dana dolazimo u vaš prostor na preciznu izmjeru. Za preciznu izmjeru možete se naručiti i telefonski ili putem e-mail-a.

Možete li mi telefonski reći koliko košta ormar visine 1.80 m, barem okvirno, sa jednim vratima u staklu?
Kako biste odgovorili da vas pitamo koliko koštaju ženske cipele, barem okvirno, ili koliko košta jedan automobil, samo da je sive boje? ☺

Cijenu ormara izrađenog po mjeri, nije moguće reći okvirno. Na sveukupan iznos utječu brojni elementi poput: dimenzije ormara, izvedbe (kutni, od zida do zida itd.), tipa kliznog sistema, dodatne opreme (nekoliko vrsta ladica, nosača za hlače i suknje, nosača cipela, nakita, kravata itd.), boje i debljine unutrašnjosti (korpusa), a zadnja i većini izuzetno bitna stavka je izbor materijala za vanjski izgled ormara.
U stvarnosti vi sami kreirate svoj ormar od ponuđenih opcija, uz pomoć naših iskusnih dizajnera. Kreiranjem ormara, kreirate i cijenu, koja može značajno varirati od +/- 5% pa i do 50%.

Ukoliko se odlučim za kupnju, a moj prostor ne bude spreman za isporuku ili montažu, trebam li naći neki drugi prostor za pohranu ili namještaj može ostati na vašem skladištu? Je li se to dodatno naplaćuje?
Eduro praksa je da namještaj koji kupite kod nas, a da ne bi došlo do oštećenja, direktno iz proizvodnje ide na adresu isporuke, koju vrše naši ovlašteni djelatnici i koje je uključeno u cijenu.
Smatramo da skladištenje u nekom drugom prostoru, upravo zbog oštećenja prilikom nestručnog transporta ili unosa, nije preporučljivo i ne odgovaramo za njih.
Stoga preporučamo da ukoliko primijetite mogućnost kašnjenja s radovima, da nas na vrijeme obavijestite i da na taj način izbjegnemo sve moguće probleme.
Nakon što je konačan termin dogovoren (dan i sat) i potvrđen s vaše strane, ukoliko isti mijenjate, te dogovaramo naknadnu dostavu naplaćujemo je prema našem važećem cjeniku.

Kupili smo vaš ormar i klizna vrata se tresu. Znači li to da da je došlo do greške u mjerenju ili proizvodnji i da su vrata manja nego bi trebala biti? Kako će te rješiti taj problem? Kako uputiti reklamaciju?
Naši inžinjeri su razvili vrhunski aluminijski klizni sistem s kotačima s kugličnim ležajevima , a profili za klizna vrata izrađeni su od aluminija, što daje jamstvo dugotrajnosti i kvalitete naših proizvoda.
Normalno je da vrata vibriraju. To im daje dodatnu stabilnost i čvrstoću. Ako bi vrata bila nategnuta, uslijed njihovog otvaranja i zatvaranja, ali i pomicanja tla, potresa, vibriranja i sl., vrata bi pukla. Ne trebate se bojati da vrata vašeg ormara nisu ispravna, dapače Eduro daje 10 godina garancije na klizni sistem, a istekom garntnog roka i dalje imate mogućnost servisiranja istih, od strane naših montažera.

Zato je naš odgovor na ovakva pitanja uvijek preporuka da svratite do vama najbližeg EDURO salona sa okvirnim mjerama, te nam pokažete fotografije vašeg stambenog prostora. Izrada ponude i skice je besplatna i neobvezujuća.

IMATE PITANJE?

TU SMO ZA VAS!