Ekskluzivna izložba fotografija Jadrana Lazića u novom EDURO Concept Store – Eduro

EDURO & Jadran Lazić

Ekskluzivna izložba fotografija Jadrana Lazića u novom EDURO Concept Store

Splitski fotograf s hollywoodskom adresom Jadran Lazić uistinu je dojmljiva ličnost u povijesti moderne hrvatske fotografije. Riječ je o fotografu svjetskog renomea koji je svojim objektivom ovjekovječio neke od najvećih filmskih i glazbenih zvijezda današnjice. Grace Jones, Cher, Sylvester Salone, Elizabeth Taylor, David Bowie… samo su neka od velikih imena koja su krasila njegove radove.

Jadran Lazić u novom Eduro Concept Store

Neke od njih izložio je u najnovijem i najvećem EDURO Concept Store salonu u Family Mallu u Zagrebu. Poznati fotograf osobno je stigao na lokaciju kako bi vidio svoje fotografije u novom Eduro okruženju koje se sada proteže na oko 600 m2!

Drago mi je da su upravo moje fotografije zapele za oko direktorici prodaje i marketinga Edura, Mili Dude. Nakon što me kontaktirala, uskoro sam se našao u novom salonu Edura, a kada sam vidio kako njihov namještaj uživo izgleda … odmah smo dogovorili suradnju. Naime, fotografije su se prirodno uklopile u sam izložbeni prostor.

Mila Dude, direktorica marketinga za Eduro
  • Kako je započela vaša ljubav prema fotografiji?

Otac mi je usadio ljubav prema fotografiji. On je bio vojno lice, plovio je na Galebu i putovao je brojnim zemljama. Kada bi došao s putovanja napravio bi mračnu komoru i onda je razvijao fotografije. Kada je stavio foto-papir u razvijač, kada je počela fotografija izlaziti ja sam ostao u šoku. Mislio sam da je mađioničar. Prvi susret s fotografijom bio je u osnovnoj školi, tehnička sekcija, tako sam krenuo. Nakon završetka gimnazije upisao sam ekonomiju. No, na drugoj godini sam odlučio otići. U međuvremenu sam od 17. godine radio za dopisništvo Vjesnika u Splitu. Onda sam odlučio “ili idem van ili ću završiti ekonomiju”. I tako sam otišao u Pariz. 

  • Pred vaš objektiv stale su brojne domaće i strane zvijezde. Postoji li netko s kim još niste imali priliku surađivati, a koga  biste rado “priveli” pred svoj objektiv?

Brigitte Bardot. Pokušao sam doći do nje, bilo je to oko 1975. godine, bio je njezin rođendan i ja sam došao do njezine vile i donio sam sliku slikara s Montmartrea koji su radili u Saint Tropezu kao poklon. Poljubio sam vrata. Rekla je nema šanse. I to je to.

  • Jeste li ste osjećali strah, tj. tremu pred snimanje sa svim tim hollywoodskim ili svjetskim licima ?

Ne, ja sam ih doživljavao tako reći svjetski, a ipak naše, jer ja sam čovjek koji živi i vodi se emocijom. Kao i ovaj namještaj tj. konkretno ova garderobna soba u meni budi emociju, wow – svjetski, a u biti EDURO naše…

Izložba je tako postala dio stalnog postava u novom EDURO Concept Store u Family Mall-u. Ne propustite posjetiti novi salon gdje možete pronaći sve za Vaš život po mjeri, a cijeli intervju dostupan je i na Journal.hr.

Eduro Concept Store

IMATE PITANJE?

TU SMO ZA VAS!